אני אוהבת תכשיטים. איך שזה גורם לי להרגיש, איך שזה נראה על העור שלי, ואיך שתכשיט זהב מצליח לבטא האישיות שלי. אבל כשאנחנו מדברים על אתיקה, זהב מאבד במהירות את הברק שלו. כואב לחשוב איך תכשיטי הזהב שאני רוצה להעביר לבנות שלי היו עשויים להיות חלק בהרעלת הסביבה. אני בטוחה שגם אתן מבינות איך זהב הוא חלק חשוב במסע שלי ליצור תכשיטים אתיים יותר.
כחלק מהיוזמה החשובה שלנו, כסטודיו לתכשיטים ידידותיים לסביבה אנחנו שואפים לשימוש מלא בזהב שנרכש בסחר הוגן, זהב ממוחזר וזהב ישן שנעשה בו שימוש מחדש.
ההשפעה הסביבתית של כריית זהב
הבעיה בזהב היא שכרייה יכולה להשפיע לרעה על הסביבה. פעילויות כרייה עלולות לגרום לכריתת יערות, מה שמוביל לאובדן המגוון הביולוגי עקב הרס בתי גידול. במילים פשוטות, המשמעות היא שכאשר היער נעלם, לא רק שאתה מאבד את המגוון הרחב של הצמחים הגדלים שם, אלא שלבעלי חיים כבר אין בית ויכולים להיכחד כתוצאה מכך.
השימוש בציאניד וכספית עדיין משתולל בענף, במיוחד בקרב כורים אומנים. ברגע שאלמנטים אלה משוחררים לסביבה, אין דרך להחזיר אותם. כריית זהב בקנה מידה גדול עלולה להרוס מערכת אקולוגית. קנה המידה של חפירה הוא עצום. כשאתה חופר כל כך הרבה כדור הארץ ברציפות במשך זמן רב, הסביבה לא יכולה להילחם. זה מייבש את האדמה, ואי אפשר למלא את המכתשים האלה. אתה פוגע בנוף הפיזי וגם עוקר את החי והצומח באזור.
כרייה יכולה לצבור פסולת רעילה. עבור כריית זהב זה בא בצורה של בוצה, תערובת של משקעים, והכימיקלים המשמשים בכרייה. זה נפטר בדרך כלל בגופי מים טבעיים. מנהרות ואגמים לאוקיאנוסים. כרייה תעשייתית מניבה עפרות זהב, או סלע מרוסק דק או אדמה המכילים כמויות זעירות בלבד של זהב. כספית וציאניד משמשים להפקת הזהב.
אז למה להשתמש בכספית וציאניד? אמנם יש חלופות בטוחות יותר לאנשים ולסביבה, אבל זה מאוד קל לשימוש בציאניד ובכספית. ובאינדונזיה, למרות שאסור באשרור אמנת מינמטה, כספית זולה וזמינה.
זה מסע ארוך ממציאת זהב ועד שהוא הופך סוף סוף לתכשיטים. נכון לעכשיו, אנחנו עוד לא הגענו לשימוש של זהב נטול מרקורי ב 100% אבל אנחנו בדרך לשם, לומדים, בודקים את כל האפשרויות שיש בעולם. זה יהיה מהפך מלא בשרשרת האספקה של הסטודיו לעבור מזהב שמקורו לא ידוע עד לשימוש בזהב שניתן להתחקות אחרי המקור שלו באופן מלא לחלוטין. כרגע, אנו רוכשים את הזהב שלנו דרך מקור שלישי, הזהב מגיע ממכרה בדרום אמריקה אשר מאושר על ידי ארגון “סחר עולמי” באנגליה.
זהב ממוחזר
זהב ממוחזר מתואר כאחת האפשרויות האחראיות יותר. זו בהחלט אלטרנטיבה, שכרגע אנחנו משתמשים בה לא מעט. אבל מכיוון ששקלתי את רשימת היתרונות והחסרונות, זה לא הספיק לי.
גריטת חלקי זהב ומחזורם לתכשיטים זה לא משהו חדש. זה נוהג עתיק יומין. וזו אולי הדרך הקלה ביותר להגדיר את המילה אתית, אבל בסופו של יום, אני לא חושבת שזה ראוי היקרא אתי. האם זה טוב יותר מכרייה רחבת היקף? כן. האם זה אתי? לא בשבילי. למה? כי מלכתחילה זה לא פותר אף אחד מהנושאים שנגרמים על ידי כרייה.
זהב הוא סחורה. מיחזור זה לא יוביל לכריית פחות זהב. הביקוש מוביל על ידי שימוש בזהב כהשקעה כספית. זהב ממוחזר מתעלם מהנזק שנגרם מכרייה. אנו מאמינים שאנו יכולים להשפיע יותר על ידי שינוי מלא של שרשרת האספקה שלנו. אנחנו, ובתקווה שזה יהיה שינוי בכל שאר העולם.
FAIRMINED & FAIRTRADE GOLD
Fairtrade ו- Fairmined הם שני ארגונים שונים שיש להם עקרונות וכללים מנחים שחבריהם חייבים לדבוק בהם. עקרונות אלה מכסים היבטים של הגנת הסביבה, התפתחות חברתית ותנאי עבודה.
Fairtrade
מבטיח לכורים קבלת פרמיה לשיפור פרויקטים קהילתיים, כמו חינוך, גישה למים נקיים ובריאות. הם מקדמים תנאי עבודה מחמירים הדואגים לעובדים ולסביבה בה הם עובדים.
Fairmined
מדגיש את מכרות הקהילה המנוהלים באחריות. תשלום פרמיה לכורים שלהם כך שהם עומדים בעקרונות המנחים. זהב מהונדס מבטיח שימוש מוגבל בכימיקלים מזיקים והפחתה מתמשכת של השימוש בכימיקלים. הם נותנים לכורים גישה ישירה לשוק הבינלאומי ולרשתות אספקה אחראיות. יש גם סיווג זהב אקולוגי, שיש לו סטנדרטים מחמירים. עבור תווית הזהב האקולוגי שלהם, כורים אינם רשאים להשתמש בכימיקלים רעילים כלשהם, וכורים חייבים לקיים מדיניות לשיקום מערכות אקולוגיות פגועות.
חותמת אישור משני הארגונים פירושה שהמותגים או החברות המעורבות תואמים את התקן שלהם.
כסטודיו קטן בעל שנות ניסיון מועטות, הממוקם בישראל אין לנו פיקוח של ארגוני סחר הוגן עולמיים, לכן, אנחנו רוכשים חלק מהזהב שלנו דרך צד שלישי באנגליה אשר נמצא תחת פיקוחו המחמיר של ארגון FAIR TRADE EUROPE , עליו ניתן לקרוא כאן
DUSA וזהב אתי
אם אכפת לך מההשפעה שלך על העולם דרך מה שאת קונה, אנחנו כאן כדי לעזור, לתת מידע וגם להיפגש ולהראות לך בדיוק את הזהב שלנו. ככל שיותר ויותר צרכנים יחשבו לפני שהם רוכשים תכשיט זהב מנצנץ יזוזו כאן הרים רבים, בתקווה שהשינוי יהיה כלל עולמי.
כיצד אנחנו משלבים זהב ישן ועושים
בו שימוש חדש לתכשיטים שלנו?
חלק מתהליך העבודה שלנו הוא התכה וזיקוק של זהב קיים שהלקוחות שלנו מביאים לנו, את הזהב המותך אנחנו מקבלים או בגוש (צורת מטיל, בר ) או בגרגירים על פי בקשתנו ובהתאם לתכשיטי העתיד שניצור מהזהב הזה. לאחר מכאן מתחילה העבודה הכייפית של “הפיסול” בחומר החדש שיש לנו והפיכתו לתכשיט הקיים.
אנחנו מאמינים גדולים בשקיפות תהליך העבודה המקורות שלנו בפני הלקוחות שלנו, שרוצים באמת לדעת שהתכשיט שהם רכשו מידינו לא נוצר תוך כדי פגיעה, באדם, בחיה ובטבע.
רוצים לדעת עוד על האג’נדה הירוקה 🍃 שלנו לחצו כאן
Free Express Worldwide shipping
Secure International credit card payment
Made by hand with love